Blog

Mi-a furat iubita
 

De fapt, nimeni nu ti-a furat iubita

Aud asa de des aceasta expresie… “Mi-a furat iubita” sau “Mi-a furat iubitul” si ca multi altii, imi pun intrebari.
Inainte de toate, era a ta? Si daca da, unde scrie asta?

mi-a furat iubitaIti spun eu, nicaieri nu scrie ca cineva este al tau. Este ceva aparent dureros dar nici macar propriul copil nu este al tau; singurul aspect la care ne putem raporta este iubirea pe care o proiectezi spre celalalt si pe care o primesti dinspre el. Atat. Iubirea altruista, care nu asteapta nimic si care ofera totul. Acela este singurul magnet real, detinator al fantasticii calitati de a tine oamenii aproape “no matter what”.

Daca am vedea cu ce ochi privim catre celalalt am intelege de fapt ce intentii avem – emana oare ochii nostri dorinta de a avea sau de a oferi? Spunem in timp ce ne batem cu pumnul in piept ca “vreau sa fiu langa ea pentru ca vreau sa o ajut” si de cele mai multe ori vrem doar sa ne hranim egoul care nu poate vedea mai departe de propriile-i nevointe.

Nu exista dragoste cu forta si cred cu tarie ca trebuie sa reusesti din prima intr-o relatie. Daca ii iubesti pe cei mai apropiati, asta inseamna ca te porti cel mai atent cu ei, nu ca ar trebui ca ei sa iti suporte cat mai multe ca de…ii iubesti si ei te iubesc. Astfel, daca iubesti cu adevarat pe cineva, nu ai cum sa ii faci rau si iti dai silinta sa fii cel mai atent. Daca iubesti si ai acest comportament (firesc) de grija, ca si cum ai duce un ou dintr-o camera intr-alta, sunt slabe sanse ca celalalt sa fie furat.
De ce? Pentru ca nimeni nu va pleca daca ii este bine intr-un loc. Poate va insela, daca asa ii este felul, dar nu va pleca. Cati baieti nu insala iar fetele cu care insala nu inseamna nimic decat “consumabile” in timp ce fata de acasa este unica langa care se vad.

Daca cineva iti fura iubita inseamna ca ori n-ai stiut sa o tii, sa o apreciezi, sa o iubesti si sa ii vorbesti pe limbajul ei de iubire, ori pur si simplu nu va potriveati. Oricare ar fi situatia, fii fericit ca ai de invatat – the hard way, dar ai de invatat iar atata timp cat evolueazi in fata ta sunt orizonturi mai frumoase decat cele ce au fost pana acum.

PS: pentru limbajele iubirii recomanda aceasta carte. Cu multa caldura!

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.