Blog

Cultiva bucuria in relatia ta
 

De ce esti intr-o relatie?

Daca raspunsul la aceasta intrebare nu este “pentru ca m-a chemat sufletul si astfel sunt fericit!” atunci esti in locul nepotrivit.
Se presupune ca luam toate deciziile pentru a ne fi mai bine si astfel sa fim mai fericiti si atunci ajungi sa te raportezi doar la urmatorul binom:
– esti fericit – bravo tie, Columb! Ai ajuns la destinatie.
– nu esti fericit – bravo tie, Diogene! Poti sa pleci pentru ca mai ai de cautat pana gasesti persoana potrivita.

Sa clarificam un lucru: “a ne fi bine” este o intelegere asumata pe termen lung! Asta implica sacrificii, lectii, evolutie.
Daca ar fi o intelegere pe termen lung nu ar fi “bine” ci ar fi “placere”. Pentru unii acest “bine” pe terment scurt inseamna o iubire de-o noapte sau sa ramana langa persoana nepotrivita pentru anumite beneficii. Ei bine, pentru aceasta decizie isi nu au voie sa se planga pe viitor pentru nefericirea de care se vor ciocni.

Cultiva bucuria de a trai

Cultiva bucuria

A cultiva bucuria in relatia ta tine de gradul de intelegere a vietii si a nevoilor omului. Daca intelegi ca nu esti doar un animal cu functiile primare de hranire si reproducere, ci ca omul are si aspiratii, hobby-uri, trairi rafinate etc. vei stii sa prioritizezi si atunci cand te vei cultiva pe tine insuti slefuindu-te putin cate putin, bucuria va fi in tine prin ceea ce esti, independent de cel care vine sau pleaca.

Omul care s-a desavarsit concentrandu-se pe viata si nu pe atasamentele trecatoare va fi el insusi un generator de iubire si in acest fel nu va fi prada deciziilor proaste luate la nivel afectiv.

Pe de alta parte, observam doua tipuri de oameni: oameni fericiti indiferent de situatie si nefericiti indiferent de situatie. Wow, ce descoperire, nu? Ideea este ca a fi fericit tine de alegerea fiecaruia insa ar fi bine sa nu mai stai intins pe jos asteptand sa vina cineva sa te ridice. Cat stai intins pe jos si plangi timpul curge in defavoarea ta. Ridica-te acum si realizeaza ca este o chestiune de alegere. La o adica, cine pe cine creaza? Tu iti construiesti viata sau ea te construieste pe tine?

PS: stiai ca exista un om care, conform studiilor, si-a intensificat starea de fericire cu peste 700% mai mult decat un om obisnuit? Poti vedea ce carte a scris aici.

PS2: ma amuza cand vad ce carti valoroase exista si pretul lor nu depaseste costul unui meniu de fast-food. Si nu, nu sunt platit sa fac reclama 🙂

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.