Blog

Vreau echilibru in relatie
 

Vreau echilibru, il vrei si tu. Atunci de ce ne batem?

Pentru ca vreau echilibru la nivel declarativ si dar nu si la nivel practic, concret. Daca ne luam dupa declaratii, toata lumea vreau o planeta curata, imbibata in pace si intelegere insa atunci cand vine vorba sa facem ceva in sensul asta batem pasul pe loc. Cam la fel este si cu echilibrul. Pretindem ca il dorim si am face orice pentru el insa cand vine vorba sa ne strangem sosetele de pe jos sau sa spalam vasele (aspecte la care partenerul tine atat de mult 🙂 ), nu reusim sa ne mobilizam.

Daca vrem rezultate reale trebuie sa fim cu ochii la balon, cum se spune, sa avem in vedere scopul – anume sa avem o relatie fericita. Motivatia este motorul actiuni iar in cazul nostru, motivatia este fericirea in relatie (partenerul sa se simta apreciat si noi de asemenea). Din pacate avem obiceiul sa lasam reactiile de moment sa isi faca de cap… Daca iti reamintesti des care este motivatia ta, sansele sa lucrezi cu tine si sa iti slefuiesti actiunile si reactiile cresc considerabil.

Vreau echilibru, de 100g, mai prajit, va rog

In ziua de astazi problema este ca toata lumea cauta in afara si nimeni nu priveste in interior. Ce inseamna asta?

Vreau echilibru in relatie

Atunci cand suferim avem tendinta sa cautam alinare in exterior – cum le place multor femei sa faca cumparaturi sau cum multi oameni se ingrasa cand au o deceptie – insa solutia reala este sa facem introspectie. Oricat ar fi de greu, in acele clipe trebuie sa fii tu cu tine insuti, sa te uiti ce te doare, de ce si sa iti creezi ceea ce eu numesc plasa de siguranta a rationamentelor.

Exemplu: daca te-a inselat, constientizeaza ca era o persoana de calitate indoielnica si astfel nu merita sa plangi pentru un asemenea om. Este un exemplu simplu de rationament care ar trebui sa iti aline suferinta daca ajungi sa constientizezi toate aspectele. Stiu, imi vei spune ca e simplu in teorie si greu in practica dar daca vei face activ acest lucru va functiona incredibil. Probabil ceea ce iti lipseste este ca nu te apreciezi la adevarata ta valoare. Vad in fiecare zi cat de multi oameni nu se apreciaza si atunci sufera crezand ca nu vor gasi alt om potrivit pentru ei; traiesc cu iluzia ca ei/ele sunt cei mai urati si nepriceputi si merita doar pe cineva la fel de urat si de nepriceput. Asa cum am spus multor oameni in fata, scriu si aici: It’s all in your head!

Daca mergi pe strada pur si simplu si iti imaginezi ca esti o persoana mai frumoasa, mai inalta, mai puternica, mai cum vrei tu… vei simti imediat cum ti se schimba stilul de mers si postura corpului. Si acesta este doar un exemplu. Odata ce ai schimbat gandirea despre tine, se vor schimba multe – caracter, gesturi, reactii etc.

Ideea, asa cum este subliniata si in materialul video pe care l-am facut pe aceasta tema, este ca echilibrul se afla in interior. Daca stai la coada, nu iti mai suna prietenii sa te tina de vorba, nu deschide jocul de pe telefon, nu te distrage cu nimic. Fii tu cu tine! Fa introspectie. Cunoaste-te pe tine insuti si lumea nu va mai fi un loc ostil. Daca pleci la lupta in lume, macar acum vei stii cu ce arme te razboiesti, iti vei stii arsenalul.

Un film extraordinar pe aceasta tema este Mar Adentro (The sea inside, 2004). Sper sa il vezi, a primit si Oscar iar fetele sigur vor plange la el :D.

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.