Blog

Omul frumos
 

Cretacicul si disparitia dinozaurilorOmul frumos

Spun dinozauri cand ma refer la omul frumos nu pentru ca multi sunt in varsta ci pentru ca sunt pe cale de disparitie. Vedem in ziua de astazi din ce in ce mai putini oameni frumosi si acest lucru nu se datoreaza disparitiei caracterelor deosebite. Ele in continuare exista insa se lasa adormite, puse “pe pauza” de normele si tendintele societatii actuale.

Ieri am vazut “omul frumos” si nu m-am putut abtine sa ii fac o poza de tip “spion”.
Scena: un om la aproape 70 de ani iese afara in momentul zilei in care termometrul arata aproximativ 33 de grade. Cu toate acestea el nu poate renunta la sacou, cravata, palarie. Buchetul de flori din mana tradeaza ca are de facut o vizita. Ma gandesc pentru o clipa cati nu ar fi optat pentru pantaloni cel mult trei sferturi dar el merge “asa cum se cade” iar manierele planeaza deasupra oricaror factori externi.
Urmaresc “omul frumos” si vad cum isi verifica tacticos ceasul ca nu cumva sa se afle in intarziere. Nu are whatsapp sa anunte ca va intarzia. Perioada care l-a format i-a impus probabil sa respecte omul cu care se intalneste si promisiunea facuta.

Omul frumos si potentialul ascuns

Cred ca in fiecare dintre noi exista tipologia omului frumos si cu siguranta fiecare are resursele necesare raportarii la standardele veridice si perene ale sensibilului pe care il impune. Problema este ca ne place sa mergem prea agale, manati de o societate asa-zis libertina, care vrea sa uitam cine suntem si incotro ne indreptam. Se spune #Yolo (you only live once) si atunci poti sa “musti din bunici si din parinti” (cum spune Tudor Gheorghe), poti sa uiti numele tarii tale, traditiile si identitatea familiei.

Ce ar fi pentru o clipa sa constientizam care este ierarhia reala a valorilor si sa ne bucuram ca noi inca nu suntem o tara intoarsa pe dos cu totul si inca suntem invatati de mici sa spunem “Doamne-Doamne”, inca sunt familii in care se spune “Sarut mana, mama!” si inca ne bucuram mai mult de vizita unui prieten decat de cadoul pe care l-a adus.

2 comments
  • Monica

    Este minunat să privim aceste exemple (din păcate) rare. Este o adevărată delectare pentru mine să citesc şi să recitesc acest articol. Eu cred cu tărie că încă mai există şansa ca lumea să se schimbe în bine, că încă mai există bărbaţi galanţi care îşi scot pălăria în prezenţa unei doamne, că încă mai există doamne care ştiu să primească un compliment şi să-l trateze ca atare. Încă mai cred în poveşti de iubire şi mai cred că viaţa este un dar extraordinar şi că oamenii pot frumoşi şi buni. Trebuie doar să ne descoperim esenţa şi să ne valorificăm calităţile extraordinare! Îţi mulţumesc pentru acest articol minunat!

  • Sabrina

    Foarte adeavarat! Oamenii frumosi pe care ii mai avem langa noi sunt putini, dar sunt cei care conteaza. Nice read! 😀

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.