Blog

Revederea dupa o despartire
 

De la frica la panica, calea spre succes

Revederea dupa o despartireAm primit recent o intrebare legata de “revederea dupa o despartire” si am constientizat ca aceasta este o frica generala, cultivata de atat de multi oameni.
In primul rand, cred ca ar trebui sa ne educam discernamantul atunci cand alegem pe cineva si apoi maturitatea in relatie. Daca acestea doua exista, nu ar mai exista astfel de frici. Daca omul de langa noi este unul de calitate (si noi, evident, la fel) iar relatia este tratata cu maturitate, atunci cand vom simti ca nu mai suntem la locul potrivit vom discuta si vom ajunge la o intelegere civilizata. Va durea? Normal ca va durea si inca foarte mult. E simplu de spus in cuvinte si complicat in realitatea concreta insa cu siguranta doi oameni civilizati, care nu au ales sa fie impreuna doar in urma unui instinct de moment, vor trece mult mai usor peste acesta situatie delicata.

Daca exisa un acord amiabil – amandoi suntem maturi si intelegem ca nu se mai poate continua – atunci sansele ca despartirea sa fie una clara, corecta si civilizata sunt foarte mari. Cei doi isi vor vedea de drumurile lor separate iar daca se revad pe strada, isi vor zambi si vor schimba impresii, ca doi oameni care bine intentionati fiind, au vrut sa construiasca ceva frumos insa viata le-a dovedit ca pentru ei nu se poate. A existat o relatie, au existat sentimente frumoase si dorinta de mai bine…nu s-a putut, mergem mai departe. – cam aceasta ar fi atitudinea corecta.

Revederea dupa o despartire – momentele cele mai placute 🙂

Dupa cum spuneam mai sus, teoria este teorie insa atunci cand ne trezim in situatia propriu-zisa este mult mai greu sa reactionam asa cum ne-am propus.
Sa spunem ca v-ati despartit in termeni amiabili insa va revedeti la scurt timp, tu singura iar el la brat cu alta fata… Ce placere, nu? Ce moment de delectare cu aceasta lucrare renascentista care reda romanticul in cele mai inalte forme… Asa este ca nu stii cu ce sa arunci spre ei? Dar stai ca acum s-a dus teoria si zen-ul se pierde in palma pe care ai vrea sa o aplici dar nu te-ai hotarat cui? Cine va fi primul norocos?… Pana te hotarasti ai ajuns fata in fata cu ei, va salutati si faceti cunostinta… “incantata!” vei spune, impotriva vointei tale. Si el se simte ciudat si se va rezuma la un dialog scurt pentru a-si continua drumul.
Nu este usor sa il revezi pe cel cu care si pentru care ai construit planuri de viitor, alaturi de care poate te vedeai mireasa sau mama. Acum, sa te uiti la el ca la un amic poate parea imposibil.

Sfatul meu privind revederea dupa o despartire este sa intelegi si sa iti asumi! motivele despartirii, oricare ar fi fost acelea. Repeta-le la nivel rational pana ti le integrezi la nivel afectiv.
Pe de alta parte, reaminteste-ti ca viata ta nu depinde de niciun om, job, relatie etc. Atata timp cat intelegi potentialul vietii, iti vei creea mereu o perspectiva spre care sa tinzi. Daca absolutizezi relatia (cea mai des intalnita greseala), despartirea te va saraci si vei vedea ca nu ai nimic ramas. Bucura-te de viata, cultiva-ti hobby-urile si felul tau de a fi. Daca faci asta vei trece usor peste orice.

Si apropo, daca ti se pare ca treci prin greutati prea mari, uita-te la acest om.

2 comments
  • Yamashita

    Aproape ca m-aș lua puțin de tine. Da’ m-abțiu. Te felicit pentru răspuns. Un berbec.

    • Valentin Sen

      Draga Yamashita, “Faci tot ce tine de tine pana se reveleaza soarta” – spunea capetenia japoneza in “Ultimul samurai”
      Un berbec mai necunoscator

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.