Blog

Unde sunt barbatii care nu insala
 

Mai exista Tyrannosaurus?

Barbatii care nu insalaIn ultima vreme, din ce in ce mai multe femei se intreaba daca barbatii care nu insala mai populeaza Pamantul, mai ales cand sunt lovite de tradarile barbatilor aflati de cealalta parte a baricadei. Eu as spune ca ei exista si vor continua sa existe, insa precum calugarii cu puteri supraomenesti – nu sunt la vedere si ca sa ajungi la ei trebuie sa muncesti, sa crezi, sa speri si sa mergi mult. Tocmai de asta, nu oricine are parte de un om sincer si onest, pentru ca  foarte putini muncesc in acest sens.

In ziua de astazi, oamenii (indiferent de sex), aleg variantele rapide, comode si se mira de rezultate. Or, daca relatia ta s-a construit pe sistemul “primul venit, primul servit” la ce te astepti? Sau daca te plangi ca nu poti sta singur(a) mult timp si fugi in bratele altcuiva imediat dupa despartire, de ce te miri ca esti nefericit(a) in dragoste? Este ca la scoala, cu cat inveti mai mult, cu atat nota pe care o vei primi va fi mai mare. Simple as that 🙂

Mereu cand iti va veni sa te plangi de cel de langa tine, analizeaza cat ai muncit, cat ai sacrificat, cat ai asteptat. Este suficient? Bineinteles ca nu. Se pune mare accent si pe inteligenta si discernamantul tau. Degeaba ai asteptat si ai fost corecta daca nu ai cultivat o inteligenta si un discernamant care sa iti sustina deciziile. Sau degeaba ai avut un comportament exemplar daca ai luat deciziile afective si nu rationale. Claritate mentala in orice moment; acest gen de luciditate te va pazi de multa suferinta.

Unde sunt barbatii care nu insala

Barbatul fidelNe punem evident intrebarea, daca mai exista acesti eroi, unde sunt? Ei bine, sunt in spatiul in care codul moral mai exista.
Mai detaliat? O vom lua invers: pentru ce sa nu insele un barbat?
– Ii face placere – fizic si psihic pentru ca el este vanator;
– imperecherea este un proces instinctiv, deci este chemat spre asta;
– barbatul separa foarte usor nevasta/perechea oficiala/mama copiilor de orice alta amanta care ramane doar o amanta – nu va avea tensiuni interioare si nu se va framanta prea mult pentru ca umbla cu mai multe femei.

Si atunci, ce ii tine pe unii barbati sa nu insele? Credinta, deci codul moral, care dupa sine aduce si respectul fata de femeie.

Astfel, doar un barbat care are un cod moral poate ramane fidel femeii de langa, pentru ca doar credinta il va face sa se raporteze la valori inalte. Un om care pretuieste adevarul, corectitudinea si frumosul va respecta si iubi femeia si familia, nu de frica ci pentru ca asa este structurat. Problema este ca femeile si barbatii cauta in prezent cu totul alte lucruri la o potentiala pereche; nu ar fi asta problema daca ar arunca totusi o privire si la capitolul “cod moral” insa din pacate sunt prea putini cei care o faca. Drept urmare si rezultatele nefavorabile.

In al treilea rand, barbatii care nu insala sunt aceia care au si pretentii corespunzatoare. Nu poti sa spui ca “ti-ai facut de cap” atatia ani si acum, intr-un final vrei sa te asezi la casa ta si pentru asta ai nevoie de un barbat serios. Crezi ca el va accepta usor? Poate ca el a stat toti acei ani cautand printesa adormita in timp ce tu pupai broaste 🙂 Va accepta langa el o pupatoare de broaste care nu a muncit deloc in acesti ani si nu l-a cautat? Cel mai probabil aceea nu va fi printesa pe care el o cauta.

Concluzii

Minunile se intampla pentru cei care cred. “Fie ca spui ca poti, fie ca spui ca nu poti, ai dreptate.” – zice Henry Ford.

Pentru a gasi persoane de calitate trebuie sa muncim, sa investim speranta si incredere si sa avem mereu privirea pe lucrurile esentiale. Raportarea la valorile morale a cuiva garanteaza de x ori mai mult decat trasaturile antropometrice de exemplu, oricat de bine te-ai pricepe la oameni. Raportarea la un cod moral garanteaza mai mult decat aspectul, familia din care provine sau gandirea conjuncturala a cuiva. Sa avem ochi pentru ce conteaza!
Barbatii care nu insala si femeile care nu insala nu sunt un vis ce tine de epocile trecute.

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.