Blog

Nu mai cauta fericirea la altii
 

Nu mai cauta fericirea la altii – asa nu o vei gasi niciodata

nu mai cauta fericirea la altii - ValentinSen.roNu mai cauta fericirea la altii, in stanga sau in dreapta. Intr-o lume intoarsa deja cu susul in jos ne este parca la indemana sa o confundam cu orice altceva, ca de exemplu placeri, senzatii sau mici satisfactii de moment. Ajungem astfel sa ne consideram fericiti din maruntisuri si sa ne mintim singuri ca acela este scopul vietii.
Ca orice alt lucru important, fericirea necesita atentie, dedicatie, multa munca si investitii de energie si timp. Ori, pentru ceva atat de important nu poti gandi doar pe termen scurt, ca si cum ai fi platit cu ziua si ai cheltui pana seara tot ce ai castigat, linistita ca (poate) maine vei primi iar bani si asa vei merge toata viata.

Vad oameni care imediat dupa o despartire alearga dupa un partener imediat – “repede sa acoperim zona sensibila si sa nu suferim sub nicio forma” – fara sa conteze incompatibilitatea. Evident, asta se aplica si pentru alte greutati. Spune Neale Donald Walsch ca “greutatile sunt pietre de poteca” – ele sunt de fapt drumul, sunt menite sa te ajute; problema este ca in ziua de azi oamenii fug haotic uitand ca trebuie sa lucreze cu ei insisi. Ne refugiem in relatii trecatoare, alcool, droguri, jocuri de noroc, jocuri pe calculator, orice numai sa nu stam de vorba cu noi insine, la un pahar de introspectie. Da, poate fi dureros pe moment, insa odata ce ti-ai analizat rana, ai inteles despre ce este vorba si ai operat-o, vei merge mult mai puternic pentru restul vietii – acea zona nu va mai fi lovita la fel.

nu mai cauta fericirea la altii - ValentinSen.roIluzia cea mare este ca fericirea este in afara. Fals! Fericirea nu vine din afara inauntru si de asta multi oameni vor muri neimpliniti – merg cu traista goala si cauta sa sape in traista altora. De-abia dupa ce reusesti de unul singur sa iti cultivi fericirea, din interior spre exterior, si in situatii dificile, vei fi cu adevarat fericit. Fericirea este ceva ce porti in tine, oriunde mergi dar pentru asta este nevoie de munca si sacrificiu. Nu vei obtine usor si nu vei obtine asteptand sa vina cineva – oamenii spun “de-abia dupa ce se intampla …. voi putea fi fericit”, “de-abia cand il voi intalni voi fi fericita” etc. – nu exista asa ceva, sunt auto-inselari.

Ai dreptul sa fii fericit si poti fi fericit, trebuie sa faci primul pas – nu mai cauta fericirea la altii!

Mai multe informatii in materialul video:

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.