Blog

De ce esti ultimul care afla adevarul
 

De ce esti ultimul care afla (adevarul sau orice alta informatie care te priveste)

De ce esti ultimul care afla? Pentru ca iti este greu sa accepti sau sa auzi lucrurile care nu iti convin. Pentru ca te bucuri la cuvinte si totodata te superi la cuvinte – le lasi sa iti poarte inima in stanga si in dreapta fiind sclavul lor.

Poate suna dur sau neplacut dar asta este adevarul. Sunt nenumarate cazuri in care cineva afla extrem de tarziu parerea prietenilor sau a familiei – si atunci prin terti – pentru ca acestia cunosc dificultatea cu care omul in cauza primeste replici neplacute. Totusi, o perspectiva pragmatica si lucida va intelege ca este absolut in interesul propriu ca atunci cand aude un repros, sa ramana acolo pentru mai multe informatii. Daca mi se zice ca sunt prost, nu este in interesul meu sa aflu si de ce? Si apoi sa lucrez cu informatia primita in asa fel incat sa fiu mai putin prost sau chiar deloc?

de ce esti ultimul care aflaOamenii, in mandria lor se lasa purtati de cuvinte, protejand egoul de cea mai mica adiere de cuvant si astfel, isi fac cel mai mare rau – se lipsesc de informatie. Pentru cati dintre noi prietenii sau familia au renuntat la a ne mai spune parerea lor pentru simplul motiv ca nu suntem buni ascultatori si alegem sa ne ofensam din te miri ce?

La urma urmei, daca suntem sau nu prosti, urati, incapabili, nefericiti etc., asta o vor demonstra faptele noastre (prezente sau viitoare). Nu ar fi mai practic sa ascultam toate informatiile pe care le primim cu inima impacata iar din ce avem sa filtram? Din zece pareri pot prinde doua pertinente dar ce ma fac daca am doar o parere si aceea proasta? Hai sa fim mai destinsi si mai increzatori in noi.

Ceva dragut despre invingerea orgoliului aici.
Mai multe informatii in materialul video:

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.