Blog

Tu i-ai dat totul dar el va fi mai fericit cu alta
 

Te-ai facut pres si i-ai dat totul dar el va fi mai fericit cu alta. De ce?

i-ai dat totul dar el va fi mai fericit cu alta - valentin senI-ai dat totul dar el va fi mai fericit cu alta – pe scurt: pentru ca ai facut-o din ego si nu din iubire, cu demnitate. Cine se plange ca a dat tot si l-a pierdut pe cel de langa trebuie sa aiba in vedere ca fie nu se potriveau din capul locului, fie s-a subordonat fara discernamant si demnitate. Aceasta pentru ca nimeni nu isi doreste sa stea langa un om care el insusi nu se respecta si nimeni nu se simte atras de un om de nota mica. Ce vrea sa inseamne aceasta “nota mica”? Este nota pe care ti-o dai tu singur atunci cand te comporti intr-un anume fel vis-a-vis de partenerul tau. Daca te lasi calcat in picioare atunci cand de fapt ai dreptate transmiti un mesaj iar acel mesaj este acela ca ai motive (neajunsuri interioare, proprii) pentru care meriti sa fii abuzat.
Daca intr-adevar ai fi un om de nota 10/10, la prima dovada de lipsa de respect l-ai parasi sau cel putin l-ai taxa pe cel de langa tine. Din moment ce ramai si induri (aparent fara motiv), inseamna ca este un motiv ascuns iar celalalt primeste acest mesaj.
Este exact ca atunci cand vezi doi oameni pe strada si ti se pare ca nu se potrivesc deloc – unul este mult mai frumos, sau mai destept, sau mai special – din moment ce doi oameni sunt impreuna inseamna ca exista un echilibru: el este frumos dar mai prostut sau ea este mai desteapta dar mai nepriceputa intr-ale vietii etc.
La fel este si cu povestea noastra: sunt oameni care se bat cu pumnul in piept ca au dat totul pentru cel de langa si cu toate astea l-au pierdut. De ce? Pentru ca si-au coborat valoarea – daca te lasi calcat in picioare pentru ca asa iti dicteaza atasamentele, fricile sau egoul, vei cobori in ochii celorlalti si dintr-o prioritate vei fi ultima optiune, mereu dispusa sa stea drepti atunci cand este chemata.

Da, va fi mai fericit!

I-ai dat totul dar el va fi mai fericit cu alta – pentru ca asa sunt povestile de dragoste. Va veni alta care stie ce vrea, care nu permite bataia de joc si te vei minuna cum de l-a facut mielusel pe fostul tau lup. Pentru ca stie ce vrea si se respecta.
Daca un sot injura de fata cu sotia lui si prietenii lui vor prinde curaj si vor face la fel.
Daca tu nu te respecti in fata cuiva, va prinde curaj si nu te va respecta. Totul pleaca de la tine.
Daca nu iti invingi la timp fricile, atasamentele si egoul, vei plati.
Va mai amintiti de Madame Bovary? 🙂

Iti multumesc pentru lectura. Am pastrat mai multe detalii in materialul video.
Pe curand,
Valentin Sen

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.