Blog

Nu astepta pe nimeni sa te salveze
 

Nu astepta pe nimeni sa te salveze

Nu astepta pe nimeni sa te salveze pentru ca primul care trebuie sa faca asta esti tu. Pot interveni si altii in ajutorul tau insa sprijinul lor este optional in vreme ce deciziile si actiunile tale sunt determinante pentru evolutia ta. Observam ca in general oamenii care nu s-au lovit de greutati majore pe parcursul vietii lor au tendinta sa ramana imobilizati la prima lovitura dura din partea vietii, in vreme cei aceia incercati de mici se vor strecura cu usurinta si vor cauta solutii.
Nu astepta pe nimeni sa te salveze - ValentinSen.ro
In primul rand, orice asteptare inseamna de fapt o amanare iar timpul trece in defavoarea ta in primul rand. Toate aceste incercari sunt examene ale vietii si orice examen amanat va cere si mai mult efort pentru a fi trecut. Imi place sa dau acest exemplu: BAC-ul care nu este luat din prima va fi luat mai greu pentru ca timpul care trece te face sa uiti ceea ce stiai deja iar reluarea materiei din anii precedenti implica mai mult efort; de aceea este indicat sa iei orice examen de la prima incercare si sa nu mizezi pe sansele ulterioare.
Tot astfel, atunci cand suntem loviti de incercarile vietii ar trebui sa avem o reactie cat mai prompta spre o reorganizare a puterilor cu care am ramas. Stiu, usor de zis, greu de facut insa primul pas sta in atitudine: sa ne ridicam de pe jos in loc sa cautam cu privirea pe cineva care sa ne intinda o mana. La urma urmei, greutatile sunt “stepping stones” cum spune Neal Donald Walsh, check-pointuri in evolutia noastra, asezate in favoarea noastra. Ceea ce ni se intampla se intampla cu un scop si oricat de neagra ar parea situatia, putem vedea cel putin un avantaj – acela ca necazul ne va da o lectie de viata prin care ne intarim, ne inteleptim si ne intoarcem spre viata cu mai multa putere. Da, asta se va plati poate prin suferinta sau efort insa nimeni nu va fi mai bun daca va ceda si va alege sa ramana jos.

Mai multe detalii in materialul video:

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.