Blog

Increderea de sine
 

increderea de sine - www.ValentinSen.ro

INCREDEREA DE SINE

Increderea de sine este o problema des intalnita atunci cand vine vorba de a interactiona cu persoane noi, a incepe proiecte noi, a intreprinde o activitate despre care nu cunoastem foarte multe lucruri. Intrebarile care ne vin in minte sunt ‘Sunt oare suficient de pregatit pentru a face asta?”, “Nu o sa spun eu o prostie si vor rade toti de mine?”, “Daca sunt refuzat?”.
Partea interesanta este ca increderea de sine se dobandeste prin experiente de viata, iar experientele de viata nu au cum sa fie mereu finalizate cu succes. Nimeni nu este perfect si nimeni nu poate pretinde ca a atins succesul doar prin realizari succesive. Toti oamenii care au facut ceva notabil au foarte multe esecuri in spate – evolutia lor se bazeaza pe faptul ca au stiut sa invete din acele esecuri. Asa cum spun mereu, nu conteaza situatia in care te afli ci cum te raportezi la ea.

INVATA DIN GRESELI!

Increderea de sine se bazeaza pe a invata din esecuri si a transforma aceste invataminte in drumul catre succes. Adevarata realizare este ca ai iesit din zona de confort si te-ai apucat de o activitate noua, ai cunoscut o persoana noua, ai spus o opinie. Nu conteaza rezultatul final – fie ca te apuci de patinaj si mai mult cazi pe gheata, fie ca te apuci de cantat si iti sperii vecinii, important este ca actionezi, anume ca faci ceea ce simti ca ar trebui sa faci.
Increderea de sine se bazeaza pe astfel de victorii, anume iesiri din zona de confort. Atunci cand tu te observi pe tine insuti iesind din cochilie, din rutina si fricile tale si te apuci sa faci ceva, aceea este o victorie autentica. Astfel de reusite iti vor construi increderea de sine. Dupa ce ai vazut in mod repetat ca nu te ascunzi de viata si de experientele pe care aceasta ti le ofera, increderea in fortele proprii va fi deja construita de la sine.

Mai multe detalii in materialul video de mai jos.
Pe curand,
Valentin Sen

PS: Un alt articol care cred ca ti-ar placea este aici, despre fericire.

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.