Blog

compatibilitatea in relatieCompatibilitatea in relatie

Compatibilitatea in relatie este o chestiune care ne preocupa pe toti, pe drumul spre relatia potrivita. Vrem sa stim daca am nimerit langa persoana potrivita, daca ii suntem pe plac si daca vom duce o viata fericita impreuna. Cu toate acestea, nu avem niciodata un reper clar.
Ei bine, compatibilitatea in relatie este un proces natural, care ar trebui sa fie mai degraba remarcat decat construit. Un parcurs sanatos ar fi sa fim extrem de selectivi pana gasim persoana cu care ne potrivim foarte bine, iar apoi sa lucram doar la asperitatile de suprafata. In schimb, in ziua de azi, acceptam usor relatii de orice fel (care, bineinteles, nu prea se bazeaza pe compatibilitate) si apoi incercam sa ne inventam criterii de potrivire, mintindu-ne ca suntem langa persoana potrivita. Aceasta dorinta de a fi cu cineva ne conduce prea des la mintirea propriei persoane si a partenerului de viata.

Nu te da dupa celalalt

Una dintre actiunile cheie pe care le putem intreprinde ar fi sa nu ne mai dam dupa celalalt. Avem deseori tendinta sa imprumutam hobby-uri sau alte activitati doar pentru a-i fi pe plac. Gresit! Fii tu insuti! Fa ceea ce iti place tie in primul rand. Evident, este normal sa petreceti timp impreuna insa a merge mereu dupa celalalt la opera, spre exemplu, doar pentru ca lui/ei ii place, te va epuiza si frustra la un moment dat. Daca el/ea va merge cu tine mereu la tenis doar pentru ca tie iti place, aceea nu inseamna compatibilitate ci un compromis al subordonarii fara discernamant. Fiecare trebuie sa aiba universul sau, cu indeletnicirile proprii, cu care sa contribuie constant la universul comun al relatiei voastre, iar daca nu va veti intelege asa, fiind fiecare el insusi, sa fii sigur ca nu v-ati fi inteles niciodata cu adevarat!

Nu gandi in locul celuilalt

Un alt aspect important tine de a nu mai gandi in locul celuilalt. “Oare ce trebuie sa zic?”, “Oare ce gandeste si cum sa ii raspund?”, “Sigur nu i-ar placea sa ii raspund astfel!” sunt doar o serie de lucruri pe care ni le spunem in gand in loc sa fim noi insine si sa impartasim opiniile sincer. Datoria fiecaruia este sa spuna ce gandeste si ce simte, sincer si deschis, astfel incat celalalt sa cunoasca toate problemele relatiei. Spunand doar ce credem ca vrea sa auda celalalt nu inseamna nici compatibilitate in relatie, nici iubire. Inseamna o inselaciune de moment care aduce frustrare pe termen lung si va afecta relatia.

Mai multe detalii in materialul video de mai jos.
Pe curand,
Valentin Sen

PS: Nu ar strica sa citesti si acest material!

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.