Blog

Ai un caracter puternic?
 

De ce este aurul scump

In momentul in care un lucru apare pe toate drumurile, ii scade drastic valoarea; ce pret are combustibilul in tara noastra si ce pret are in tarile arabe? Cat este de dorita apa in Europa si cat este de dorita in Africa? La fel este si caracterul si felul de a fi al omului. Cu cat te topesti mai mult intr-o categorie de oameni, confundandu-te in majoritate si asumandu-ti sabloanele lor, devii o copie a altei copii si evident iti pierzi din valoare.

Oamenii sunt atrasi de un caracter puternic si original.

Lumea vrea “editii limitate”, produse personalizate si se mandreste cu orice poarta titlul de “unicat”. Cu totii stim teoria insa avem tendinta foarte des sa ignoram aspectele deja stiute in detrimentul nostru. Cum? Atunci cand simtim ca relatia este pusa in pericol sau ca cel de langa noi ne este superior – ceea ce evident este o greseala de atitudine (nimeni nu este superior sau inferior intr-o relatie; oamenii sunt impreuna pentru ca se potrivesc, sunt complementari. Punct!) – de frica sa nu il pierdem incepem sa ne transformam in mici servitori, gata sa faca orice sacrificiu cu zambetul pe buze. Uitam parerile proprii, facem lucruri pe care nu simtim ca vrem sa le facem, acceptam compromisuri pe care in mod normal nu le acceptam.

Fii un caracter puternicEvident aceasta este o masca care nu va rezista mult timp pentru ca nu poti sa joci un rol la nesfarsit iar cand vei actiona redevenind tu insuti, celalalt va simti ca a fost mintit in tot acest timp. Pe de alta parte, prin faptul ca ii faci toate poftele, te subordonezi iar cel de langa tine simte asta. Te va pune pe locul 30, stiind ca oricand are nevoie de tine, vei fi acolo sa ii satisfaci cerintele. Va prioritiza alti oameni, care se respecta pe ei insisi si care nu permit abuzuri… tu vei ramane pe ultimul loc.

Nu ar fi insa mai bine sa iti construiesti si asumi un caracter puternic, sa fii original si sa gasesti persoana care te place pentru ceea ce esti? Uneori poate trebuie sa plece o persoana ca sa vina persoana potrivita. Asuma-ti cu curaj asta si vei vedea schimbarea. Ai incredere in varianta ta originala si frumoasa.

Evident, cele de mai sus nu cer sa fim rigizi si inchisi la minte. Daca intelegem ca avem asperitati de caracter, lucram spre a le indrepta insa nu suntem servitorii nimanui, papusele care zambesc (egoist) spre a-l pastra pe celalalt langa noi. Frica nu construieste iubirea!

Informatii in plus, in videoul de mai jos. Pe curand!

1 comment
  • Sabrina

    Nice one, dude!

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.