Blog

Nu mai petrecem timp impreuna
 

Cum am ajuns de nu mai petrecem timp impreuna?

“Nu mai petrecem timp impreuna” – asta ii spunea o fosta iubita domnului cu care discutam astazi. Imi impartasea cu umor impresiile unei relatii incheiate in urma cu ceva timp, punand accent pe cat de putin “vedea” si intelegea ea din toata situatia la care se ajunsese.

Nu mai petrecem timp impreunaLucrurile se inrautatisera in relatia lor si el petrecea din ce in ce mai putin timp acasa. Prefera sa stea la serviciu decat sa aibe activitati comune iar ea era din ce in ce mai iritata. Evident, reprosurile au inceput sa curga iar intrebari de tipul “Trebuie neaparat sa stai la munca?”, “Mai stai mult?”, “Noi de ce nu petrecem timp impreuna?” erau deja la ordinea zilei. Ei bine, o fi iubirea complicata dar toata lumea stie ca dragoste cu forta nu se poate. Este simplu de inteles ca daca partenerul tau alege sa faca orice altceva decat sa stea cu tine, sa insisti impotriva dorintei lui este o prostie. Cand el face doi pasi in spate, sa incerci sa il tragi cu forta trei pasi inainte este ridicol. Ce poti sa faci este sa constientizezi ca esti in mijlocul nisipului miscator si ca daca te agiti mai tare nu vei face altceva decat sa grabesti ruptura.

Oamenii care simt ca sunt parasiti putin cate putin intra in panica si din aceasta cauza, fiind disperati sa nu il piarda pe celalalt, incep sa fie agresivi. De cele mai multe ori reproseaza partenerului ce nu face si dau indicatii unde si cum trebuie reparat… cea mai mare lipsa de respect. De ce? Daca celalalt s-a indepartat inseamna (de cele mai multe ori, dar nu mereu) ca nu a primit ce avea nevoie, inseamna ca nu ti-a pasat, nu ai avut reactie sau ochi sa observi ce trebuia iar actiunile sau lipsa ta de actiune au dus la situatia actuala. Tu esti cauza deci tu trebuie sa te schimbi. Tu trebuie sa actionezi. Nu mai arata cu degetul, nu mai cere inca o sansa sau “inca putin timp”. Faci tot ce tine de tine daca mai este cazul si nu cumva e prea tarziu.

Cum spun des doamnelor care se plang de lipsa de atentie a domnilor cu care convietuiesc, “cainele nu pleaca daca ii dai de mancare”. Nimeni nu pleaca daca se simte bine langa cineva. De ce ar face-o? Insa foarte multi se indeparteaza sufleteste si apoi fizic de omul care nu trateaza relatia cum ar trebui – cu maturitate, interes, seriozitate si spirit de observatie.

Sa batem deci fierul cat este cald si sa ne bucuram de fiecare clipa fara frica. Daca iubim sincer si implicat, restul vine de la sine. Va las pe final un material excelent pentru cei care inca mai au frici pe care nu si le controleaza, click aici.

Mai multe informatii in clipul pe aceasta tema:

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.