Blog

Exista relatia perfecta?
 

Relatia perfecta si perechea potrivita – mit, dorinta arzatoare si motiv de jale

Cineva mi-a spus recent ca in materialele mele si in interactiunele mele cu oamenii sustin parca prea mult ca exista relatia perfecta si ma intreba cum de pot sa cred ca tuturor oamenilor le este predestinata o persoana doar pentru ei.

Ei bine, aceasta se leaga evident si de latura spirituala a fiecaruia – poti alege sa crezi ca exista Divinitate, destin si deci predestinare sau poti alege sa crezi ca toate sunt coincidente si sa nu observi legaturile care se creeaza intre evenimentele cu insemnatate din viata ta. Daca luam in calcul latura spirituala putem accepta si intelege ca destinul fiecaruia poate include existenta unui perechi potrivite pentru noi, o relatie ideala insa in sensul de favorabila pentru evolutia noastra, nu in sensul de confortabila. Suntem fiinte venite pe Pamant pentru a evolua, pentru a invata si a deveni mai buni. In fiecare viata avem ceva de experimentat prin care sa ne slefuim, poate sa stergem ceva negativ si sa adoptam ceva benefic. In acest sens, intelegem ca perechea potrivita ne sustine destinul evolutiv, nu ne aduce cafeaua la pat si ne ia in brate cand ne e frig. Pot fi si aceste aspecte secundare insa, compatibilitatea despre care vorbim se refera la sustinerea aspectelor cu adevarat importante si anume la ce avem de trait in aceasta viata.

Relatia perfectaTotodata, trebuie sa avem in vedere meritele fiecaruia. Exista pacate, karma sau drepturi. Legea cauzei si a efectului.
Fiecare actiune este un efect al unei cauze si la randul ei produce efecte. Fiecare actiune de-a ta si gand emis de tine atrage actiuni, situatii, persoane etc in functie de factura vibrationala de care apartine. Astfel, in functie de trecutul fiecaruia, putem sa ne dorim perechea potrivita sau orice altceva si sa si avem dreptul la ea; sau sa nu avem dreptul. Situatia ideala este atunci cand dorinta noastra este aliniata cu drepturile noastre si cu predestinarea. Daca iti doresti persoana potrivita, ai dreptul la ea si aceasta face parte si din destinul tau, the magic happens :).

Ca sa raspund intrebarii ce mi-a fost inaintata, cred cu tarie ca fiecare poate avea relatia perfecta si o pereche potrivita, daca sunt indeplinite conditiile de mai sus. In schimb, nu cred ca toata lumea va avea parte de o pereche potrivita. De fapt, poate foarte putini. Multi isi rateaza aceasta fericita sansa pentru ca nu au curaj sa creada; este mai confortabil sa declari ca asa ceva nu exista pentru ca tu sa nu iti faci procese de constiinta de ce ai ramas langa persoana cu care ai o compatibilitate mediocra. Este mai confortabil sa duci o viata ca a oricui altcuiva, cu certuri, inselat, frustrari si neajunsuri interioare decat sa risti sa crezi in acea persoana cu care ai compatibilitate unica, de puzzle.

Sper ca viata fiecaruia sa fie mai mult decat ce spunea Shakespeare in MacBeth:

Life’s but a walking shadow, a poor player
That struts and frets his hour upon the stage
And then is heard no more. It is a tale
Told by an idiot, full of sound and fury,
Signifying nothing.
Sper ca alegerile fiecaruia sa il faca sa se simta puternic si unic.

Mai multe in materialul pe care l-am pregatit pe aceasta tema:

2 comments
  • Andra

    Valentin, propui sa die trying? Sa fii mereu in cautarea acelei persoane potrivite? Daca niciuna nu o sa fie piesa lipsa a puzzle-ului?

  • Valentin Sen

    Buna Andra, cred ca tine de structura fiecaruia.
    Unii nu pot astepta sa apara persoana potrivita in timp ce altii… nu pot accepta pe nimeni in afara de pereche perfecta.
    Cred ca tine de fiecare si evident, nu trebuie judecat – fiecare cu alegerile lui pe care si le asuma.
    Dar da, cred ca dragostea este un aspect important in viata fiecaruia si de aceea merita orice efort.

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.