Blog

Cauza celor mai multe probleme in dragoste
 

Ai probleme in dragoste? Stai fara grija, nu ti le rezolva nimeni daca tu nu faci nimic

Tot mai multi oameni se plang de tot felul de probleme in dragoste si vad ca cei mai multi dintre ei nu sesizeaza cauza.
Majoritatea problemelor in dragoste se datoreaza egoismului care duce la decizii gresite. Diversele atasamente si nevoi afective carora le dam prea multa putere si le lasam sa ne dicteze ce sa facem, ne imping sa luam hotarari cu urmari dureroase. Ne dorim sa tinem pe cineva in brate, sa avem cui sa spunem vorbe frumoase sau sa avem pe cineva sa ne spuna vorbe frumoase; ne dorim tot felul de scenarii si transformam iubirea in obiect ce trebuie posedat. Manati de tot felul de dorinte, uitam ca dragostea vine natural si ea nu incearca sa inhate, ba din contra, sa ofere.

probleme in dragosteObserva cum deciziile tale iti dau la o parte prietenii si familia si atunci vei intelege ca esti egoist. Nu spune nimeni sa ramai baiatul mamei sau sa nu te casatoresti pentru ca rudele au nevoie de tine in apropiere insa trebuie sa vezi in ce masura te schimbi si in ce masura uiti de cei dragi.

Se spune ca pentru a vedea gradul de civilizatie al unei tari, trebuie sa te uiti la modul in care isi trateaza varstnicii sau femeile. Cred ca si noi putem merge pe acelasi fir. Felul in care ii tratezi pe cei dragi denota cat de egoist sau altruist esti. De ce? Pentru ca firea omului este una singura, manifestata usor diferit in functie de context, adica usor adaptata dar adevarata fata se vede in situatiile dificile – vezi pilda cu banul vaduvei. De-abia in situatiile dificile vezi omul fara masca, asa cum este el – daca mai are putere sa iti spuna o vorba frumoasa cand este nervos, daca are iertare cand el nu este iertat, daca este generos cand nu mai are aproape nimic.

Pentru că toţi au aruncat din prisosul lor, pe când ea, din sărăcia ei, a aruncat tot ce avea, toată avuţia sa.

Egoismul se intoarce iar aceia care cred ca isi pot pacali partenerii se insala amarnic. Minciuna are picioare scurte. Pe de alta parte, dintr-o samanta de un anumit tip nu va iesi o cu totul alta planta. Semeni vant, culegi furtuna.

Daca nu vrei probleme in dragoste cauta iubirea adevarata si altruismul. Cele mai multe conflicte pleaca de aici. Pretinzi ca vrei sa ii faci celuilalt pe plac si la suprafata chiar asa pare insa intentia nu va trece neobservata.

Are Iv cel Naiv o poezie extraordinara (vezi site) si cu aceasta as vrea sa ramanem in gand:

ne hrănim cu fructe
nu cu sâmburi
ne săturăm de fapte
nu de gânduri

bem apă pură
nu săruri
ne îmbătam cu vise
nu cu adevăruri

apoi ațipim un pic
nu mult
iar când ne trezim
s-a făcut demult.

Informatii complementare in materialul video:

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.