Blog

Nu fi las dupa despartire

“Nu fi las” poarta in acest context sensul a ramane sa lupti cu starea de disconfort pe care o ai dupa o despartire. Cel mai adesea vedem cum oamenii parasiti recent fug in toate directiile pentru a nu simti niciun pic de durere: se arunca imediat in alte relatii, cauta sa reinvie prietenii cu oameni de care nu au tinut cont in trecut si intreprind tot felul de activitati sociale menite sa ii distraga de la starea in care au ajuns.

Nu fi lasAparent nimic rau in acest comportament insa daca privim cu atentie intelegem ca este doar o atitudine de moment. care doar satisface egoul. Imediat ce personajul nostru intra in alta relatie va uita iar de asa-zisii prieteni, va renunta la cursurile de dans, muzica sau actorie si se va lipi iar cu totul de partenerul de viata.

Daca omul care trece printr-o despartire ar intelege ca perioadele de burlacie sunt de fapt perioade de reala evolutie am asista la o schimbare in bine a societatii. Doar atunci cand esti singur te poti dezvolta cel mai eficient pentru ca nu trebuie sa aloci bucati mari din timpul tau altor persoane. Doar atunci dispui de timp si energie pentru a-ti gasi vocatia si a investi in ea. Astfel, nu fi las si ramai pe “campul de lupta” dupa despartire – iti va displacea si va fi greu sa fii tu cu tine insuti insa doar daca iti asumi constient aceasta perioada te vei intari suficient incat sa nu mai suferi vreodata.

Pe de alta parte, omul care este atent la el insusi si la starile sufletesti prin care trece, nu va mai repeta greselile trecutului. Genul de distragere rapida a atentiei care se practica in ziua de azi (sa fugi repede in alta relatie) nu face altceva decat sa amane promovarea unor examene de viata.

Mai multe detalii in materialul video.
Pe curand,
Valentin Sen

PS: Un mesaj motivational marca Steve Harvey, aici.

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.