Blog

Se simte sufocata si petrece mai putin timp cu tine
 

Se simte sufocata si petrece mai putin timp cu tine

Mesaj Facebook

Se simte sufocata, vorbeste mai putin, este mai distanta.
Un tanar mi-a scris recent despre situatia prin care trece cu iubita sa, care prefera sa stea mai degraba cu prietena ei decat cu el.

Daca un cuplu ajunge intr-o astfel de etapa, cel care este acuzat ca sufoca nu are decat o singura varianta castigatoare: sa ii acorde spatiul si timpul liber solicitate. Libertatea unui om este pe prioritara iar orice atac la adresa ei il va indeparta pe om si mai tare de tine, chiar daca nu i-ai facut alt rau. Cu alte cuvinte, chiar daca esti un om bun, cu comportament ireprosabil, daca vei ingradi libertatea partenerului de viata acesta va fugi cu prima ocazie – cu atat mai mult daca ai si alte “pacate” in fata sa.

Daca ea a ajuns sa simta nevoie de un strop de detasare, este posibil ca tu sa ii fi invadat putin spatiul iar acum a venit momentul echilibrarii. O relatie inseamna o continua acordare a celor doi parteneri, prin care se cunosc si se intalnesc la jumatatea drumului. Tu poate esti obisnuit sa petreci toata ziua cu persoana iubita, iar ea este obisnuita sa petreaca mult mai putin – fiecare va trebui sa lase de la el pentru a gasi armonia.

Ceea ce este important este ca tu sa nu faci greseala pe care o comit cei mai multi: sa incepi sa fii sumisiv. Sa te supui, sa incerci sa faci totul la comanda, sa devii un fel de servitor gata sa o slujeasca pentru ca ea sa fie multumita si astfel sa petreaca tot timpul cu tine. Orice actiune nenaturala este nociva. Tu trebuie sa fii tu insuti si sa slefuiesti constient si asumat asperitatile pe care ai ajuns sa le cunosti dupa aceste neintelegeri. Daca doar iti impui sa mimezi un comportament, nu va dura mult si vei fi prins cu minciuna iar dezamagirea ei te va costa pe masura.

Daca se simte sufocata, las-o sa isi ia oxigenul de care are nevoie, stiind ca esti aproape dar nu la modul intruziv.
Spunea Sun Tzu sa ca atunci cand iti asediezi adversarul, sa ii lasi o portita de scapare pentru ca altfel va lupta cu toata forta impotriva ta si poate chiar te va invinge.

Mai multe detalii in materialul video.
Pe curand,
Valentin Sen

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.