Blog

Cum sa fii apreciat
 

Apreciat si acceptat social – care e miza?

A fi apreciat este factorul cheie in relatiile interumane. Avem nevoie sa ne simtim apreciati pentru ceea ce suntem, sa simtim ca apartinem unui grup si ca felul in care gandim este validat de cei pe care ii consideram apropiati.
Majoritatea greselilor care conduc la despartiri intre doi parteneri vin de la lipsa de apreciere. Fie ca este vorba de aprecierea celuilalt sau a propriei persoane, evaluarea gresita duce la suferinta de cele mai multe ori. Pentru a lamuri acest subiect am pregatit un material video care prezinta cateva aspecte importante:

Cum sa fii apreciat

1. Nu alerga dupa apreciere!

Cel mai gresit lucru pe care poti incerca sa il faci este sa incerci sa impaci pe toata lumea, adoptand un comportament care nu iti este natural. Intr-adevar, sa iti slefuiesti comportamentul acolo unde este nevoie este una, insa sa fii altcineva doar de dragul de a fi placut si acceptat nu va face altceva decat sa creeze o iluzie pe care o vei plati ulterior.

2. Cauta o nisa buna!

Cu alte cuvinte, nu incerca sa copiezi pe nimeni si nu iti lua prea multe repere sociale. Modelele promovate de mass-media si internet sunt adeseori preluate gresit. Pentru a fi apreciat trebuie sa fii special, nu inrolat intr-o armata de soldatei identici care lupta mereu in a copia coafura, hainele, gesturile si replicile vedetei favorite.

3. Cauta calitati prin care poti fi cu adevarat apreciat!

Afla ce te face special si lasa-te apreciat pentru asta. Oricine poate avea un corp frumos in ziua de astazi insa aspectele care ne fac unici sunt de cu totul alta natura. A fi spontan, inteligent, charismatic, sincer etc. tin de autenticitatea unei persoane. Pentru a fi realmente apreciat (deci nu doar apreciat pentru a fi folosit) trebuie sa manifesti calitati aparte.

4. Mai intai, apreciaza-te tu insuti!

Cum nu poti vinde un produs daca tu insuti nu crezi in acel produs, la fel nu poti fi apreciat daca tu insuti nu iti cunosti calitatile si nu crezi in tine.

Mai multe detalii in materialul video de mai jos.
Pe curand,
Valentin Sen

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.