Blog

Cum sa nu te raneasca parerile celorlaltiCum sa nu te raneasca ce spun ceilalti

Ca sa nu te raneasca cuvintele celorlalti, principalul aspect asupra caruia trebuie sa meditezi este ca si tu esti important.
Si tu contezi, si ideea ta este buna, si participarea ta intr-un proiect conteaza. Avem deseori tendinta sa minimalizam sau sa ne lasam minimalizata contributia de catre dominantii grupului din care facem parte.
Aceste cuvinte nu reprezinta o incurajare la a ne contrazice, la a avea dispute sau a renunta extrem de greu la o idee ci reprezinta o incurajare pentru aceia care au o retinere in a-si exprima punctul de vedere.
Este imposibil sa multumesti pe toata lumea. Cand ceri parerea de la zece oameni, vei primi probabil douasprezece pareri; parerile si preconceptiile oamenilor nu sunt doar numeroase, ci si variate. Spunea Steve Jobs ca daca vrei sa multumesti pe toata lumea, trebuie sa te faci vanzator de inghetata.

Bucura-te de opozitie

Un alt motiv pentru care vorbele altora ar trebui sa nu te raneasca este acela ca poti sa fi avut o idee geniala sau sa fi enuntat ceva cu adevarat deosebit. Oamenii mediocri vor reactiona mereu prin zeflemea la ceea ce ii depaseste. Este o problema a societatii actuale, anume ca nu mai facem diferenta intre umor si bascalie.
Oamenilor le este la indemana sa ia in deradere cand aud ceva ce este peste nivelul lor. Einstein spune ca mintile geniale vor avea de infruntat mereu piedicile puse de mintile mediocre. Cu alte cuvinte, faptul ca ai o pasiune sau o idee fata de care lucrezi cu motivatie iar altcineva rade de ea, ar trebui sa te stimuleze sa continui – este foarte probabil sa fii pe drumul cel bun.

A crede in tine este o alegere!

In ultima instanta, a crede in tine este o alegere. Ca unii se vor ascunde in spatele unor pretexte si vor inventa motive ca sa isi justifice alegerea, este partea a doua si tot o alegere. In realitate, a crede in tine este un act volitional. Daca iti doresti asta, iti vei propune si vei munci in acest sens. Nu te vei rusina sa iti repeti adevarurile despre tine si despre calitatile tale.

Mai multe detalii in materialul video de mai jos.
Pe curand,
Valentin Sen

*bonus: va las o poveste scurta si draguta. Click aici.

Pilda magarului

**lectura suplimentara, aici.

 

Reply

Your email address will not be published. All fields are required.